[close]
Secret Inside Between Two Hearts


apa nak jawab bila ada yang bertanya macam ni? / 0 comments (+)
cerita dalam harini yang bersamaan dengan 27/11/2011
- 1 -
hari ini ade kenduri arwah paklong aku,terjadi bile,aku nak pergi jemput abah dari rumah untuk pergi ke rumah maklong,suddenly dalam kereta dengan maklong ibu and ade sorang makcik ni sekali,abah duduk depan and im the driver,so tetibe
                             abah : "bile kau nak kahwin ngah?"
dah la nak keluar simpang time tu nasib mata ni tak kabur haha terpernjat dengan soklan abah tu,dengan makcik2 nye yang ade dlm kereta dengan slumber and penuh kekaveran(cover)haha aku jawab
                         me : "bile dah dikira-kira,(lameeeckit)....ntah la..(sambil wat muke :P,muke penuh  dengan tanda soal errr)" 
makcik kat blakang tegelak-gelak,malumalu.............
                          abah : bulan 12 la yea,tapi
Read more »

Labels:



semua nak nama,padahal.... / 0 comments (+)
Wikipedia : i know everything

Google : but i have everything

Facebook : so what ? i know everyone

Internet : hei ! without me, you all are nothing !

Electricity : silent! who's the boss now?!!

Benjamin Franklin : ehem..ehem..who's discover electricity?

Ustaz Azhar Idrus : who create you?ALLAH!and he create all of us."while Allah created you and that which you do"(padahal Allah hok cipte mung dang mende hok mu buak")as-saffat:96.Pahang dok.?

me : ye ustaz :)


TERIMA KASIH USTAZ
     

Labels:



cinema.online / 0 comments (+)
kebahagiaan tercetus bila masuk je 24 november 2011.sebab nak pergi tengok cerite breaking dawn tu la.ok la pepagi bangun nak dengar good news je,and good news dy,ibu bg pergi tengok wayang...search lagi pukul berape y ade kan citer dy,huh belagak check pkul brape.kat jusco punye la.ok ad.check another place term 1.ok find xde.baru nak reserve...bole plak xde..yang ade just citer aku bukan tomboy,misteri jalan lama,happy feet 2.and immortals ..mane nye cite breaking dawn nye???today is the day!bole plak xde!

zoom

Labels:



check jantina laptop :)) / 0 comments (+)
assalammualaikum.
rini searching2 tenet je!haha boring giler.so TER-search la nak check jantina lappy ni.macam kelakar je bunyi dia..btw kelakarkelakar nak gak check haha.mane tau kott laki ke boleh sayang lebih kat lappy ni.lau perempuan ,bole ar sayang cikitcikit haha mengelabah..yela..kite xde sape nak sayangsayang.so kite nak sayang lappy laki ni la..check punye ckeck.hahaha amboi "i love u" perempuan lar suare dia..tak sukenye!!haha xpe la..sharingsharing je pun.

step 1
bukak notepad korang kat lappy korang tuh.

step 2
copy code ni,then paste kat korang punye notepad tu.funnyfunny.
CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

step 3
pilih file --> save as --> love u.vbs
so bile da appear kat korang punye dekstop tu korang double-click jee
nanti kat dekstop korang ade macam kat bawah ni.

zoom

**note : save kat dekstop tau.nti senang cari then senang nak tekan je terus dari situ.
**note : korang tukar kan ayat i love u tu pun bole,tapi nanti dy nye sebut kelakar.so ajar korang punye lappy sebut dgn betul yea haha :P ...mainmain jew.
credit to : this ! tq

Labels:



Breaking dawn movie part 1 / 0 comments (+)
 Release Date : 24 november 2011
tomorrow ok.tomorrow! siape la mangsa teman saye pergi watching this movie!could be heyyat?kyra?or myb my cousin meera?or mr.s?xmungkin sbb dy tak minat haha.ouhh kejap who is mr.s??haha mr.sheikh muzaphar?haaha pun bole la bole la..malang malang.:)).or mieza?ouh tak mungkin juga sebab dy dah pergi balik ganu.mia?xmungkin jugak kott sbb dah balik jugak kott rasenye.tieha?xtaw la....ape2 pun.booking dulu then decided .tengok bawah ni!tomorrow ok 24 november 2011 coming soon.btw ade lagi movie2 baru yang akan kelaur juga on 24 ni but first choice breaking dawn dulu ok:))
zoom



Labels:



credit to......... / 2 comments (+)
Aku hanya ingin kau tahu..Besarnya cintaku..Tingginya khayalku bersamamu
credit toheyyat :))
sedih ni eh..assalammualaikum,
sedih tau.heyyat heyyat kenapa kamu pilih lagu ni..
"sampai saya pergi search lirik ni"
dah berpuluh puluh kali ni ulang dah heyyat .
"hei heyyat.kamu melayan perasaan yea?"..

-----------------------------------------------------------------------------

choi! bukan nak cakap pasal ni ok.haha 
banyak masakan!(eerrr konon)
tengok bola jom.Malaysia vs Indonesia.
time sekarang menyambil la citernye ni.
sekarang tengah masa tambahan ni 5 minit kott.lame ok!.and tak suke Diego. 
saje je nak menaip ni..haha 
ok dah habis masa..... :))


Labels:



Kita Semua Sama sebab..... / 0 comments (+)
Dugaan Lumrah Kehidupan



Perempuan di uji di dunia..
  • kena pakai tudung
  • kena pakai stokin
  • kena tutup aurat dengan sempurna
  • kena banyak fitnah
  • kena taat perintah suami
  • kena menjaga maruah diri
  • tak boleh berlebihan dalam berhias
  • di akhirat...
  • sabar & redha insyaAllah syurga menanti



Tapi lelaki di......

Read more »

Labels:



create read more... / 0 comments (+)
assalammualaikum.
ok sebelum ni memey la tak tahu macam mane nak buat read more kan.sebab entry panjang sangat kekadang tu kan.bile post macam semak je kat main page blog kan.so untuk jimat kan space blog jugak buat la read more ni.ok rini kite sharing bout read more ok..senang je mane yang tak tahu tu lg tu ok yep....
zoom
bile ade read more jimat la cikit space,so bile click kt read more to entry to akn keluar entry korang sepanjang2 ny y ang korang post tu macam kat bawah ni ok..:))

zoom


step 1
taip la story morry korang macam biase

step 2
zoom

then suke hati korang la nak stop kat mane,
contoh macam dekat atas tu, klik cini 1saye stop dekat citu then klik kan dekat insert jump break(klik cini 2) yang saye bulat dekat ats tu,
so nanti ade 1 garisan kat bawah tu..ok ade?....ok jum teruskan
Read more »

Labels:



Hide shoutbox :)) / 0 comments (+)
السلام عليكم ,
boring sebenarnya,so tak nak jadikan hari sabtu ni boring sangat,so buat la mende alah ni :))
ok,tuto ni untuk hidekan shoutbox,nak gantung kan dekat wall tu la konon haha ok xnampak lagi ke?
masuk sini zoom lebih :)) 


step 1 

  • log in blog kamu --> layout --> add a gadget --> Html ok
step 2
  • copy code ni , CARI tulisan warna merah,gantikan dengan code 'shoutbox' kamu ok , then save :)) 
  • <style type="text/css">
    #gb{
    position:fixed;
    top:50px;
    z-index:+1000;
    }
    * html #gb{position:relative;}
    .gbtab{
    height:100px;
    width:30px;
    float:left;
    cursor:pointer;
    background:url('http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/SzzN08B1K5I/AAAAAAAAA0U/QT4rY6-FhI8/s320/tabs.png') no-repeat;
    }
    .gbcontent{
    float:left;
    border:2px solid #666666;
    background:#F5F5F5;
    padding:10px;
    }
    </style>
    <script type="text/javascript">
    function showHideGB(){
    var gb = document.getElementById("gb");
    var w = gb.offsetWidth;
    gb.opened ? moveGB(0, 30-w) : moveGB(20-w, 0);
    gb.opened = !gb.opened;
    }
    function moveGB(x0, xf){
    var gb = document.getElementById("gb");
    var dx = Math.abs(x0-xf) > 10 ? 5 : 1;
    var dir = xf>x0 ? 1 : -1;
    var x = x0 + dx * dir;
    gb.style.right = x.toString() + "px";
    if(x0!=xf){setTimeout("moveGB("+x+", "+xf+")", 10);}
    }
    </script>
    <div id="gb">
    <div class="gbtab" onclick="showHideGB()">   </div>
    <div class="gbcontent">
    CODE SHOUTBOX !!!
    <div style="text-align:right">
    <a href="javascript:showHideGB()">
    [close]
    </a>
    </div>
    </div>
    </div>
    <script type="text/javascript">
    var gb = document.getElementById("gb");
    gb.style.right = (30-gb.offsetWidth).toString() + "px";
    </script>

Labels:



Terimalah.... / 0 comments (+)

aku harus memohon ampun
atas semua dosaku
kerana ku mencari jalan hidup mencari jalan syurga-Mu
dengarkan la hati ni
Ya Allah
 berilah petujuk-Mu agar aku bahagia,agar aku tenang
Ya Allah
ampuni semua dosaku,terimalah taubat ku
terimalah aku

Labels:



Tukar scroll bar. / 0 comments (+)
scrollbarscrollbar....
sekarang semua dah tuka tau..sampai ke scrollbar sekali tuka haha
nampak tak tu pe scrollbar tu?cube la rerajin sikit g kat link tuh haha -->meh cini
or pergi sini ha tengok la pepuas .
hei bole je ikut kaler blog masing-masing.macam yang blog petame tu actlly is my blog haha ok2 la,ye kaler background wane lain scrollbar tu kaler lain kan..so nak?:))


step 1
log in --> design --> edit Html

step 2
ctrl-f -then cari code ni-->


step 3
copy code kat bawah ni then paste SEBELUM/atas code yang korang cari tadi-->


step 4
preview dulu tengok pe yang jadi ok ...:))
hei nanti la dulu jangan tekan save dulu belum lagi la tahu tak kamu....
then pergi kat link ni tukar colour yang korang nak untuk blog yea.--> your colour
**note : ambikcode colour tu,REPLACE kan dekat CODE YANG DE TULIS TULISAN BESAR TUH
**first : code colour untuk background\
**second : code colour untuk scrollbar  

CONTOH :                        cari colour :
                                           
                                           paste code

Labels:



Kira berat blog / 0 comments (+)
ingat korang je ke nak timbang berat. :))

tengah ada masa yang banyak sangat kott rasenye haha.actlly bende ni da lame juga tapi untuk sharing je...ingat korang je ke nak timbang berat badan.ok blog pun pandai jugak macam tuan dia haha..

pergilah sini -->kira speed

**note : so blog yang ringan blog yang below 100KB ok.
GOOD LUCK:))

Labels:



scroll box dalam entry / 0 comments (+)
assalammualikum,
pe yang akan jadi hari ni?haha ok.next.rini kite nak sharing bout wat scroll box or korang nak detak box code dalam entry korang tu..yang macam ni tuh...
zoom
jap2 tapi kan my dear...y scroll tu kan saye punye kaler lain sebab nye scroll box blog saye kaler tu,tu sebab scroll box dalam entry ni bkaler.yang tu saye dah wt tutor untuk korang so kalau nak tahu pasal tu..pergi dekat link sebelah  ni oke.tq...--> tukar kaler scroll box, ok back to our topic,kite nak share bout wt scroll box ni la...ok next

step 1
taip la pe yang korang nak post tu...then

step 2
copy code kat bawah ni.

<div style="border-color: 000000; border-style: solid; border-width: 2px; height: 100px; overflow: auto; width: 426px;">
tulis sini
</div>

**note : pastikan paste kan klik dulu compose kat atas tepi korang pnye entry nih ,baru pastekan kat mane korang nak ade box tu oke.contoh kat bawah ok lau tak faham. :))

step 3 .....
Read more »

Labels:



if you love somebody..... / 0 comments (+)
" if you love somebody , just let them go find happiness , if they return , they were always yours ,but if they dont they never were "



but sometimes we let those we love is more painful to us

THE END























Labels:



← OLDER POSTS | HOME | NEWER POSTS →

Greeting
Thank you for dropping by.Hello! I'm shahana. A folk Malay girl that still learning to be an excellent human sampai ke Tua kerepot. Likes blogging,bernyanyi sumbeng diam diam, berangan and errr facebooking?? very much.kita tak sign up facebook la hihi just here & twider saja. " There's Only One (SA) that I miss love & fight with "
Twitter Room

Tagboard
" The sound come from Inside " Guitar to Ukulele, ukulele was a given from my Mr. Pulse that had been with me for a several years that is about 4 to 5 years. This is one of my valuable gift that I love & I miss the bracelet more.


Instagram